Welkom in tijden van corona

In de afgelopen tijd hebben we op bescheiden schaal doorgewerkt. We hebben tot nu toe geen zieken bij de medewerkers of het personeel. Nu de scholen weer zo’n beetje zijn begonnen, verwachten we dat we ook meer kinderen zullen ontvangen. Dat gaat op organisatorisch vlak het een en ander vragen.

Maatregelen

Uiteraard respecteren we de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van de overheid. We gebruiken papieren zakdoekjes. We wassen onze handen regelmatig en we reiken elkaar niet meer de hand bij de begroeting of het afscheid nemen. We hoesten in onze elleboog en we nemen indien mogelijk een afstand van 1,5 meter in acht. We hebben het Kindertherapeuticum zo ingericht, dat er niet meer dan drie mensen in een wachtruimte hoeven te zijn.

Ouders en kinderen met tekenen van griep, verkoudheid en koorts kunnen, ook nu nog, beter niet komen. Dat betekent niet dat we in het Kindertherapeuticum bang zijn voor verkouden mensen, maar dat we vinden dat zieke kinderen beter niet voor diagnostiek en behandeling kunnen komen. Bij twijfel kan je gebruik maken van de beslisboom 0-6 jr en de beslisboom 7-12 jr.

Alle medewerkers van het Kindertherapeuticum vormen het coronabeleid voor hun eigen praktijk in samenspraak met hun beroepsvereniging. Voor zover mogelijk worden de behandelingen weer in het Kindertherapeuticum uitgevoerd. Als dat om de een of andere reden niet kan, wordt de behandeling uitgesteld. De tele-behandelingen blijven in sommige gevallen natuurlijk mogelijk Als u een vraag hebt aan de behandelaar van uw kind kan u die stellen via haar of zijn mailadres achternaam@kindertherapeuticum.nl

Preventie

Om een verkoudheid, griep of andere infectie goed te doorstaan is een sterke afweer belangrijk. Die is bijvoorbeeld te ondersteunen door

· Een goede nachtrust

· Gezond eten

· Een ritmisch leven

· Optimisme en vertrouwen

· Vergevingsgezindheid

Ongunstig werken bijvoorbeeld

· Angst en wantrouwen

· Stress en zorgen

· Een negatieve levensinstelling

Het vermijden van risico’s zou op z’n minst hand in hand moeten gaan met het verstevigen van de eigen afweer.