Wieneke Groot

Naam: Wieneke Groot
Functie: directeur-bestuurder a.i.
E-mail: groot@kindertherapeuticum.nl

Over Wieneke Groot

Na een studie politicologie en een studie facilitair management heeft Wieneke meerdere werkplekken gehad, zoals stafmedewerker voor het college van bestuur van het ROC A12, adviseur ken- en stuurgetallen aan de Vrije Universiteit en later als zelfstandig adviseur in organisatieontwikkeling.

Vanaf 2013 heeft zij diverse antroposofische therapeutica ondersteund met raad en daad, was zij lid van de Provinciale Staten Gelderland en voorzittend toezichthouder van de stichting Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland en lid van de RvT bij stichting Pallas. Momenteel is zij toezichthouder bij Non-nobis, een antroposofische stichting voor maatschappelijk vastgoed.

Als bestuurder was zij van 2017 tot 2021 verbonden aan De Nieuwe Band, een inkoopcooperatie  van biologische droogwaren. Zij was betrokken bij het reorganiseren en overdragen aan cooperatie Odin.

Daarnaast is zij Internationaal Koordinator van de patientenbewegingen bij de Medische  Sectie (IKAM)  in Dornach en voorzitter van de Europese federatie van Antroposofische patiëntenbewegingen in Europa.

In de vrije tijd die resteert dirigeert zij het intergeneratiekoor Decades Arnhem en is zij ouderling bij de lutherse kerk in Arnhem.