Het diagnostisch traject van Het Kindertherapeuticum

Een behandeling bij Het Kindertherapeuticum loopt altijd volgens een vast traject. In onderstaande overzicht ziet u hoe het diagnostisch traject verloopt.

 • Aanmelden

  1

  Aanmelden van uw kind

  U meldt uw kind aan via het aanmeldformulier.

  Het is niet mogelijk om uw kind aan te melden als er acute lichamelijke of psychiatrische problemen zijn. Raadpleeg in dat geval uw huisarts.
  Om voor vergoeding in aanmerking te komen is er een verwijzing nodig van CJG / buurtteam / wijkteam of huisarts.

  We zetten het diagnostisch traject in gang als de verwijzing/beschikking in ons bezit is.
  Als u vragen heeft over de verwijzing kunt u bellen met de bureaumanager via het algemene nummer van het Kindertherapeuticum.

  Twijfelt u erover of u bij ons aan het goede adres bent? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de contactpagina.

 • Beoordeling

  2

  Beoordeling van uw aanvraag

  Ons intaketeam zal uw aanvraag beoordelen. Als we nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van uw aanmelding nemen wij contact met u op. Als wij uw kind in onderzoek kunnen nemen, komen we met een voorstel voor een diagnostisch traject. Wij sturen dat naar u op.

  Als we uw vraag niet in behandeling kunnen nemen communiceren we dat uiteraard met u en/of met de verwijzer.

 • Voorstel

  3

  Voorstel doorspreken

  Het voorstel bestaat uit de onderzoeksvraag, de medewerkers die uw kind zullen gaan zien en welke kosten daaraan verbonden zijn. Gaat u akkoord met het voorstel, dan gaan wij aan de slag.

 • Planning

  4

  Planning onderzoeken

  Het diagnostisch traject staat onder de regie van een intaker/casemanager. Deze blijft uw contactpersoon. Er wordt een planning gemaakt voor data en tijden van de onderzoeken. Als de data u niet schikken kunt u contact opnemen met het afsprakenbureau.

 • Onderzoeken

  5

  Uitvoeren onderzoeken

  De onderzoeken zullen in het Kindertherapeuticum in Zeist worden uitgevoerd. Na de onderzoeken worden in ons team de resultaten besproken en een behandelplan opgesteld.

 • Adviesgesprek

  6

  Adviesgesprek in het Kindertherapeuticum

  Hierna volgt een adviesgesprek met de intaker in het Kindertherapeuticum, waarin de uitslag van de onderzoeken met u wordt besproken. Ook nemen wij het eventuele behandeltraject met u door. De intaker maakt een verslag van de onderzoeken en de adviezen, zodat u het nog rustig door kunt nemen.

 • Behandelingen

  7

  Behandeling conform behandelplan

  De behandeling wordt indien mogelijk in uw eigen regio uitgevoerd. Voor kinderen in en rond Zeist kan de behandeling soms in het Kindertherapeuticum plaatsvinden. Na een traject vinden de evaluatiegesprekken in het Kindertherapeuticum plaats met uw intaker.

© Het Kindertherapeuticum | Realisatie website: Webmonnik.nl