Over onze werkwijze

Het Kindertherapeuticum kent twee stromen; een medische, en een pedagogische stroom. Afhankelijk van uw vraag is de kinderarts, of orthopedagoog uw intaker. Deze persoon leidt het onderzoek en voert met u het adviesgesprek.

Onze specialiteit is: een breed geschakeerd beeld van de situatie van een kind te vormen. Daartoe wordt uw kind door meerdere therapeuten onderzocht. We betrekken de gegevens van eerdere onderzoeken en de waarnemingen van school bij ons onderzoek. Welke therapeuten uw kind onderzoeken, hangt af van uw hulpvraag. We streven ernaar om de onderzoeken op één dagdeel of twee dagdelen te plannen. Eens per maand organiseren we op zaterdag een diagnostische ronde voor de cliënten die van ver komen. Alle onderzoeken vinden dan op die zaterdag plaats. De wachttijd voor diagnostiek is -vanwege de vakantieperiode- in zowel de medische als de pedagogische stroom 8 weken.

Ons diagnostisch traject

Behandeltraject van Het Kindertherapeuticum

Een behandeling bij Het Kindertherapeuticum loopt altijd volgens een vast traject. Wij hebben het diagnostisch traject in een handig overzicht gezet, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Ontdek ons diagnostisch traject

Onze therapieën

Het Kindertherapeuticum biedt diverse therapieën aan. Op deze pagina vindt u een overzicht van deze therapieën.

Ontdek onze therapieën

© Het Kindertherapeuticum | Realisatie website: Webmonnik.nl