• Orthopedagoog Elsbeth Schouten
Elsbeth Schouten

Naam: Elsbeth Schouten
Functie: Orthopedagoog
E-mail: schouten@kindertherapeuticum.nl
BIG-registratie: 99049816125

Over Elsbeth Schouten

Als orthopedagoog heb ik ruim 30 jaar gewerkt binnen het Vrije School onderwijs.
Naast het werk in het Kindertherapeuticum begeleid ik als supervisor orthopedagogen die zich specialiseren voor een beroepskwalificatie van de beroepsverenigingen NVO of NIP. Sinds 2018 werk ik in het Kindertherapeuticum.

Ik werk als intaker in het Kindertherapeuticum Ik voer intakegesprekken met ouders en werk een keer met het kind . Daarna wordt het kind gezien door meerdere therapeuten omdat we altijd samen diagnostisch kijken naar een kind. De inbreng van mijn collega’s verrijkt en verdiept mijn beeld. In gesprek met de ouders kom ik na de diagnostiek samen met ouders tot een volgende stap: hoe gaan we het kind helpen. Het brede aanbod van therapeuten op het Kindertherapeuticum ondersteunt ons daarbij. Soms ga ik op schoolbezoek als dat gewenst is.

Het fijne aan het werken met kinderen is dat je altijd kunt aansluiten bij hun ontwikkeling. Je kunt het kind helpen en ondersteunen door te begrijpen wat er speelt. Het meenemen van de ouders in dit proces is belangrijk: door de diagnostiek zien we aspecten van het kind die de ouders vaak bekend voorkomen, maar die we nu met elkaar proberen te duiden.

“Het fijne aan het werken met kinderen is dat je altijd kunt aansluiten bij hun ontwikkeling.”

© Het Kindertherapeuticum | Realisatie website: Webmonnik.nl