• GZ-Psycholoog Hanna Vos
Hanna Vos

Naam: Hanna Vos
Functie: GZ-Psycholoog
E-mail: vos@kindertherapeuticum.nl
BIG-registratie: 19916822625

Over Hanna Vos

Na mijn studie orthopedagogiek heb ik gewerkt bij een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een beperking, bij kinderdagverblijf Heimdal en bij de Zonnehuizen.

Toen ik bij het Kindertherapeuticum kwam werken, merkte ik dat dit voor mij de plek is waar alles samenkomt: het werken met kinderen en hun ouders met allerlei vragen.

Wat mij zo enthousiast maakt is dat we met het multidisciplinaire team naar het hele kind in het gezin, en school kijken. De aanvulling van de antroposofie geeft veel mogelijkheden om allerlei vragen vanuit verschillende perspectieven beter te kunnen begrijpen.

Het geeft me veel energie als ik ouders op weg kan helpen met de integratieve beeldvorming van hun kind en hun concrete vragen in de opvoeding of op school. Een goed beeld kan heel veel betekenen voor de ouders en de juiste richting of behandeling bieden, waardoor het kind zich meer gezien en in balans kan ontwikkelen.

Hierbij vind ik de samenwerking met de ouders en indien gevraagd ook de school, heel belangrijk en helpend om zo optimaal mogelijk te kunnen werken en het beeld om te zetten naar praktische tips. In de diagnostiek en de speltherapie geniet ik van de puurheid van de kinderen en ligt mijn kracht in het aansluiten, waarnemen, enthousiasmeren, creatief stimuleren en doelgericht helpen ontwikkelen van het kind. Mijn dag kan niet meer stuk als een vastgelopen situatie weer in proces is gekomen en ik een stralend kind zie verschijnen.

“Mijn dag kan niet meer stuk als een vastgelopen situatie weer in proces is gekomen en ik een stralend kind zie verschijnen.”

© Het Kindertherapeuticum | Realisatie website: Webmonnik.nl