• Orthopedagoog Mirjam van den Wildenberg
Mirjam van den Wildenberg

Naam: Mirjam van den Wildenberg
Functie: Orthopedagoog
E-mail: wildenberg@kindertherapeuticum.nl
BIG-registratie: 39927588131

Over Mirjam van den Wildenberg

Sinds 2001 werk ik bij het Kindertherapeuticum. Daarvoor werkte ik in het onderwijs als leerkracht en R.T.-er en ik heb voor de schoolbegeleidingsdienst en in de jeugdzorg gewerkt. Opleidingen en werkervaringen maken het voor mij mogelijk om de ontwikkeling en begeleiding van kinderen, jeugdigen en hun opvoeders vanuit vele invalshoeken te benaderen.

Kinderen zijn voor mij de bouwers van de toekomst van de mensheid en aarde. Hoe zij dit zullen verwezenlijken, hangt in belangrijke mate af van hun gezondheid en opvoeding. Als hun ontwikkeling (even) niet van zelf gaat, motiveert dat mij om een stukje met hen of hun opvoeders mee op weg te gaan. De vragen die kinderen stellen zijn nog dagelijks een bron van inspiratie voor mij.

In het Kindertherapeuticum is het samenwerken tussen verschillende disciplines in het kijken naar kinderen centraal. Samen op een integratieve wijze kijken naar heel het kind en zijn of haar context vanuit een gemeenschappelijk referentiekader, het antroposofische mensbeeld, maakt dat ik mijn werk met veel enthousiasme doe.

“Kinderen zijn voor mij de bouwers van de toekomst van de mensheid en aarde.”

© Het Kindertherapeuticum | Realisatie website: Webmonnik.nl