• Orthopedagoog Wytske Strikwerda

Naam: Wytske Strikwerda
Functie: Orthopedagoog
E-mail: strikwerda@kindertherapeuticum.nl
BIG-registratie: 09063884625 en 49063884631

Over Wytske Strikwerda

In de afgelopen 30 jaar hebben kinderen en de orthopedagogiek centraal gestaan in mijn leven.

Op de middelbare school begon ik te lezen over psychologie, opvoeding, dromen en de geschiedenis van het kind door de eeuwen heen. Uiteindelijk koos ik voor de studie orthopedagogiek; de vormgeving van het dagelijks leven spreekt mij het meeste aan.

Jarenlang heb ik professionele opvoeders en ouders begeleid bij het vormgeven van opvoedingssituaties.

Ik mocht heel veel verschillende ouders, kinderen en jongeren ontmoeten en heel veel kinderen kalmeren en ingewikkelde conflicten ontknopen.

Hoe dankbaar is het als je ziet dat het kind opknapt, leert spelen en floreert. Uitgangspunt is daarbij voor mij het scheppen van een voor het kind zo gezond mogelijke situatie, zowel op school als thuis. De antroposofie is voor mijzelf daarbij een bron van inspiratie.

Na mijn studie orthopedagogiek in Nijmegen, volgde ik opleidingen tot orthopedagoog-generalist bij de NVO, supervisor bij de NVO en gezondheidszorgpsycholoog BIG, met specialisaties psychiatrie, verstandelijke beperking, diagnostiek bij kinderen tot 7 jaar, autisme, ernstige gehechtheidsproblemen en gedragsproblemen. Momenteel doe ik een opleiding tot systeem therapeut.

“Hoe dankbaar is het als je ziet dat het kind opknapt, leert spelen en floreert.”

© Het Kindertherapeuticum | Realisatie website: Webmonnik.nl